Mi a lecitin?

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblr
Facebook

A napraforgó lecitinről

mi a lecitin napraforgó lecitin hatása

A napraforgó lecitin erősen zsírbontó hatású természetes anyag, mely csökkentheti a koleszterinszintet, tisztíthatja az érfalakat, erősítheti a szívizomzatot. Fogyasztása hozzájárulhat a sejtek, izmok, idegsejtek állapotának javításához.

Serkentheti az agyműködést és javíthatja az emlékezőképességet. Rendszeres fogyasztása nagymértékben csökkentheti vagy megszüntetheti az ízületi fájdalmakat. Kiváló roboráló és tonizáló szer, jó székletlazító és puffadás gátló hatású.

Erősítheti a haj szerkezetét, csökkentheti a hajhullást. Fogyni vágyók, ízületi problémával küzdők, időjárási frontokra érzékenyek, sportolók számára nélkülözhetetlen. Időskori demencia enyhítésére és emlékezet javításra javasolt.

A fogyasztható mennyiség nincs maximalizálva, mellékhatása nem ismert.
Általános esetben napi 9000 mg fogyasztása javasolt.
Fogyókúrás céllal fogyasztva az intenzívebb hatás érdekében a fenti mennyiség a túladagolás veszélye nélkül növelhető.

• Miben különbözik a napraforgó lecitin az ismertebb szója lecitintől?

Nem génkezelt növényből vonják ki és nem tartalmaz ösztrogént, nem allergén. Összetétele szinte azonos, azonban íze sokkal kellemesebb, és biztosak lehetünk abban, hogy a szója negatív tulajdonságai (allergén, génkezelt stb.) ebben a termékben nincsenek jelen.

• Milyen íze van a napraforgó lecitinnek

Szinte azonos a hántolt napraforgóval, kifejezetten kellemes, ezért közvetlenül is fogyasztható.

• Más élelmiszerhez is keverhető?

Természetesen! Sokan keverik kefirbe, joghurtba, nyugodtan használható más élelmiszerek „adalékanyagaként” is.

• Miben oldódik a napraforgó lecitin?

Mivel lipid (zsír) molekulákból áll össze, így elsősorban alkoholban és olajokban (zsírok) oldódik, azonban a napraforgó lecitin vízben is oldható, így liposzómális c-vitamin készíthető felhasználásával házilag is. Vízben botmixerrel keverve oldható.

• Fogyasztása milyen mennyiségben javasolt?

Érdemes saját testreakcióink szerint fogyasztani, lassan emelve az adagokat. Mivel zsíroldó, és sokak emésztőrendszere tartalmaz lerakódott zsírokat a béltraktusban, így a fogyasztása esetén enyhe hasmenés is tapasztalható. Ez a későbbiekben megszűnik, de a tisztító hatása révén emésztésünk jobbá válik. A napraforgó lecitint nem lehet túladagolni.

• Mi a hatása a napraforgó lecitinnek?

Ami elég jól érezhető és közvetlen hatás, hogy agyműködésünk hatékonyabbá, jobbá válik, és a lecitin fogyasztása után frissebbnek érezzük magunkat. Ezen felül az ízületeink állapotában is javulás áll be, illetve emésztésünk könnyebbé válik. A fogyást ugyancsak zsíroldó hatásának köszönhetjük, mivel a makacs zsírsejteket is bontja! Ereink a meszesedések leoldása miatt „átjárhatóbbá” válnak, ezáltal erőnlétünk javulását is tapasztalhatjuk fogyasztásával.

• A hőkezelés hatással van az összetételre?

Nem javasoljuk, hogy a megfelelő hatás megtartása érdekében hőkezeljék!

• Mennyi a javasolt napi mennyiség?

Mindenkinek más, ez a testállapot függvénye. A minimumként javasolt mennyiség napi 8-9.000 mg (~9 gramm – három teáskanál), de testreakcióink visszajelzése alapján állapítsuk meg a szükséges mennyiséget.

• Kúra szerűen érdemes szedni a napraforgó lecitint?

Egyértelműen lehet kúraszerűen is fogyasztani, azonban a folyamatos pozitív hatás érdekében érdemes folyamatosan szedni.

• A napraforgó lecitin nem növeli az étvágyat?

A legtöbb visszajelzés azt mutatja, hogy akik fogyasztják, inkább étvágy csökkenésről számolnak be.

• Tapasztaltam, hogyha esti órákban nagyobb mennyiséget fogyasztok, nehezebben alszom el, ez mitől van?

A napraforgó lecitinben található inozotol és kolin stimulálja is az agyat, így az esti fogyasztása csak kisebb mennyiségben javasolt!

• A lecitin jó a hajnak is?

Igen, van olyan tapasztalati beszámoló, hogy még a haj őszülését is megakadályozza, és sűrűbbé, fényesebbé teszi a hajat!

• Liposzómális c-vitamint lehet készíteni a napraforgó lecitinből?

Igen, házilag is készíthetünk liposzómális c-vitamint

 

mi a lecitin

Comments are closed.