Liposzomális C-vitamin házilag

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblr

Liposzomális C-vitamin készítés házilag

liposzomális c-vitamin házilag készítés

A legjobb recept, legtökéletesebb liposzomális C-vitamin házi elkészítésének módja.

Az így készített liposzomális C-vitamin készítmény minősége azonos vagy jobb, mint az interneten megvásárolható nagy gyártók készítményei.

A feltaláló, Yuanpeng Zhang, régóta dolgozik liposzómák és számos ehhez  kapcsolódó szabadalmak fűződnek az ő nevéhez.
Yuanpeng Zhang szabadalma »»»

Szabadalom száma US 20120171280 A1 „Liposzómák készítésének metódusa”

Az összefoglalva, az ő találmány az, hogy a jó minőségű liposzómák elkészíthetők egy turmixgép, desztillált víz, alkohol és a C-vitamin segítségével, és hogy ezek a liposzómák jobbak, mint az azokat ipari méretekben termelt cégek készítményei!

Ezt a szabadalmat a Livon Labs vásárolta meg!

Az elkészítés menete lépésről lépésre:

– az alábbi forrás szerint www.qualityliposomalc.com

A recept méretezése egy normál méretű turmixgép és egy literes főzőpohár.
Minden lépésnél leírjuk, hogy mi a teendő ha nincs ultraszónikus tisztítógépe.

Összetevők

Két változata van az összetevőknek. Az első azoknak szól, akik tudnak vásárolni 98%-os alkoholhoz. A második azoknak, akik vodkával, vagy ehhez hasonló erősségű rövid itallal készítik a receptet. Ajánlott, hogy a vodka, vagy a rövid ital íze annyira enyhe legyen, amennyire csak lehetséges.

A C-vitamin mennyisége éppen a maximális intenzitási szint alatt van a megadott víz és alkohol mennyiséghez képest, mert ennél több C-vitamin az adott mennyiségű folyadékban nem képes elolvadni.

Összetevők aránya a liposzomális c-vitamin készítésénél:

98% alkohol összetevők
Ezeket az összetevőket kell alkalmazni, ha van 98%-os alkoholunk. Az alábbi táblázat mutatja az összetevőket és arányukat.

liposzomális c-vitamin etil alkohol összetevő arányok

 

 

 

 

 

70% alkohol összetevők
Ezeket az összetevőket akkor kell alkalmazni, ha 70%-os alkohol áll rendelkezésünkre. Az alábbi táblázat mutatja az összetevőket és arányukat.

liposzomális c-vitamin összetevő arányok etil alkohol

 

 

 

 

 

Vodka összetevők
Ezeket az összetevőket akkor kell alkalmazni, ha vodka áll rendelkezésünkre. Az alábbi táblázat mutatja az összetevőket és arányukat.

liposzomális c-vitamin vodka arányok

 

 

 

 

 

A liposzomális C vitamin elkészítése:

1. lépés: A C-vitamin feloldása desztillált vízben és alkoholban

A desztillált vizet, alkoholt és a C vitamint helyezzük az ultraszónikus tisztítóba és melegítsük 35 °C-ig. Közben folyamatosan kevergessük.
Kb. 15 percbe telik, míg a C-vitamin elegyedik a folyadékkal, de ez az ultraszónikus tisztító típusától is függ.

Ha nincs ultraszónikus tisztítód, egyszerűen tedd az összetevőket a tűzhelyre, miközben kevered. Kapcsold le a tüzet, ha a C-vitamin kezd elegyedni. A keverést addig folytasd, amíg a C-vitamin teljesen elegyedik. Időnként újra és újra felmelegítheted.

2. lépés: Adjuk hozzá a lecitint és keverjük el

Add hozzá a lecitint a folyadékhoz, és az egészet tedd bele a turmixgépbe.

Voltak olyan megjegyzések, miszerint a mixtúra túl sűrű lesz a lecitin hozzáadása után. Ha ezt a receptet első alkalommal próbálod elkészíteni, 20%-al kevesebb lecitint adj hozzá, amíg el nem elegyedik. Ha túl híg, akkor adj hozzá még egy kis lecitint és keverd újra. Ez a különböző lecitin granulátumok sűrűségének különbségéből adódik.

Keverd kb. 4 percig. Fontos, hogy a mixtúra kellemesen meleg legyen érintésre, mert ez biztosítja, hogy a lecitin granulátum elolvad és elkerülhető a szeparáció. Ha ez kész, tedd a hűtőbe.

Ismételd ezt a keverés-hűtés folyamatot öt vagy hat alkalommal 12 óra alatt, hogy a lecitin teljesen elegyedjen a folyadékban. Ezt a folyamatot akár 24 órán át is lehet végezni.

A liposzomális C-vitamin fel fog melegedni a turmixolástól. Az első keverési fázis kivételével légy biztos benne, hogy a hőmérséklet nem megy 32 °C fölé. Ez kb 2-3 percnyi keverést jelent.

Ez az alapos turmixolás biztosítja, hogy a folyadék szép sima, egyenletes legyen.
A folyamat végére már jó minőségű liposzomális C vitamint készítettünk. A következő lépésekben leírjuk, hogyan kell tovább javítani rajta.

Ha nincs ultraszónikus tisztítónk, akkor ezt a turmixolási és hűtési fázist ismételgessük tovább, és lépjünk tovább az 5. lépésre!

3. lépés: A buborékok eltávolítása

A turmixolástól a folyadékban apró buborékok keletkeznek. Hogy az ultraszónikus tisztítónk magas hatásfokon üzemelhessen, el kell távolítani ezeket a buborékokat.

Keverd meg a mixtúrát egy utolsó alkalommal, amíg a turmix edény kellemesen meleg érintésre. Most kb 35 °C-os a liposzomális C-vitamin. Öntsd bele az ultraszónikus tisztítóba és takard le fóliával.
Kapcsold be a tisztítógépet kb 30 percre, vagy amíg a buborékok eltűnnek.

Most tedd bele a folyadékot a hűtőbe egy pár óra, hogy lehűljön.
Ez a lépés ugyan lelassítja a lecitin burokképzési folyamatát, de nagyon fontos, hogy kivegyük a buborékokat.

4. lépés: Készítsünk liposzómákat!

Helyezd a liposzomális C vitamint az ultraszónikus tisztítóba és kapcsold be, amíg a hőmérséklete el nem éri a 32 °C-ot. Ahogy ez megtörtént, helyezd vissza a hűtőbe egy órára.
Ismételd ezt a folyamatot addig, amíg összesen egy órát nem ment az ultraszónikus tisztító.
Ha nincs ultraszónikus tisztítód, akkor hagyd ki ezt a lépést.

5. lépés: Elkészült a liposzomális c-vitamin

Szedd le a buborékokat a liposzomális C-vitamin tetejéről, öntsd bele egy üvegbe és helyezd a hűtőbe.

Ez a recept 0,2 gramm C-vitamint tartalmaz milliliterenként!

 

Forrás: www.qualityliposomalc.com

 

Liposzomális C-vitamin készítés házilag

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblr
Facebook

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Show
Hide